top of page

"Zongoraszobrok és kottakönyvek" Barabás Márton, Prima díjas képzőművész kiállítása

Megtekinthető a fesztivál ideje alatt, 2022 május 28 – 2022 augusztus 21, minden nap 10:00-17:00 között, illetve az esti rendezvények alkalmával mindvégig.

A kiállítást május 28-án dr. Aknai Katalin művészettörténész nyitja meg.


"Mivel már jó ideje foglalkoztam kiselejtezett zongorák belső szerkezetének, billentyűzetének az átfogalmazásával, kézenfekvőnek látszott a két jelenség, a könyv, később a kottakönyv és a zongora billentyűzetének találkoztatása."




Barabás Márton a Képzőművészeti Főiskolán 1977-ben végzett festő szakon, de a képek mellett síkplasztikákat, szobrokat és az utóbbi 20 évben művészkönyveket is készít. Korai alkotói periódusát a fotóhasználaton alapuló hiperrealista művek jellemezték, e munkáiban a képzelet és a valóság kettőssége teremtett feszültséget. Az 1980-as évek közepétől a kollázstechnika segítségével szobrokat megidéző táblaképeket és háromdimenziós képszobrokat alkotott, majd a geometrikus absztrakció irányába fordult. 2012-ben művész doktori fokozatot (DLA) szerzett. A Munkácsy Mihály-díjas alkotó a Magyar Művészeti Akadémia tagja.

A kiállítás ingyenesen látogatható




45 megtekintés
bottom of page