top of page
pattern.png

Csigó Kult Fest-2022
Összművészeti fesztivál a Csigó Malomban
2022. május 28.-2022. október 30. 

A fesztiválra a  Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa partneri együttműködésével, a Kultháló Bázis rendezvénysorozata keretében, a Csigó Malom Kulturális és Művészeti Központ Alapítvány szervezésében került sor.

kulthalo logo lila alap negyzetes.png
letöltés.png

A CSIGÓ KULT FEST  eseményeit a Kultháló Bázis közösségépítő, interaktív szellemében szerveztük. Az összművészeti tematika keretében a komolyzene, a képzőművészet és a gyűjtés világának kulisszái mögé nyújtottunk betekintést. Kiemelt szándékunk volt a térségben alkotó művészeket közelebbről is megismertetni a közönségükkel.

 

A komolyzenei tematika keretében ismeretterjesztő céllal hangszerkiállítást, hangszerbemutatókat, workshopokat, zenei kvízjátékokat, előadásokat, illusztrációs jelleggel koncerteket szerveztünk. Az edukáció keretében Csermák Éva, Berlinben élő és oktató hegedűművész Hegymagason tart Nemzetközi Zenei Kurzust ifjú növendékei számára, akik ez idő alatt a Csigó Malom közönsége előtt is bemutatkoztak.

 

Balaton-felvidék inspiráló helyszín számos képzőművész számára is.  A neves művész házaspár –Gábor Áron festőművész és G. Heller Zsuzsa szobrász-, kerámikus művész –évtizedek óta alkot Badacsonytomajon. A NYITOTT MŰTERMEK tematika keretében ismerkedhettek meg velük közelebbről az érdeklődők, akik további alkotókat is meglátogattak a fesztivál ideje alatt a tapolcai medencében.

 

Vörösváry Ákos műgyűjtő több mint két évtizede tölt be meghatározó közösségformáló szerepet a térség kulturális életében. A tapolca-diszeli Első Magyar Látványtár művészeti vezetőjeként egyéni, sajátos hangvételű, évente megrendezett tematikus kiállításaival rendhagyó szellemi és esztétikai élményt nyújtott a látogatók számára.

 

A CSIGÓ KULT FEST keretében a gyűjtés témakörben szervezett programsorozattal a fiatalok érdeklődését is fel kívántuk hívni a téma kulturális életünkben betöltött értékmegőrző és értékteremtő szerepe iránt.

 

A fesztivál központi helyszíne: 

Balaton-felvidék

8286 Gyulakeszi Kossuth Lajos utca 109.

Csigó Malom műemléképület

Időszak: 2022.05.28.-2022.10.30.

 

További helyszínek: Tapolca, Hegymagas, Badacsonytomaj

bottom of page