top of page

FINISZÁZS BARABÁS MÁRTON KIÁLLÍTÁSÁN

2022. augusztus 19., péntek, 19:00

Az eseményre a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa partnersége révén a Kultháló Bázis programsorozata keretében kerül sor.


2022. augusztus 19-én, pénteken a 19 órakor kezdődő rendezvény alkalmával dr. Aknai Katalin művészettörténésszel közösen tartjuk a Barabás Márton, Prima-díjas festőművész "Zongoraszobrok és kottakönyvek" című kiállításának finiszázsát, felidézve a kiállítás megrendezésétől eltelt három hónap eseményeit, a "Szerelmes Földrajz" című portréfilm itteni felvételeinek készítését és sikerét is. A film számos érdeklődő figyelmét keltette fel a kiállítás és a Csigó Kult Fest 2022 eseményei iránt.


Ezek alatt a hónapok alatt a kiállítást többszázan tekintették meg a Csigó Malomban és ismerkedtek meg Barabás Márton egyéni látásmódjával, a zongraobjektek egyediségével és üzenetével, vagyis azzal a ténnyel, hogy semmi nem vész el, csak átalakul, illetve átlényegül, hogyha avatott kézbe kerül és az alkotó ihlete áthatja a régiből ujjászülető tárgyat, ami ezáltal művészi alkotásként tovább él.


Köszönet Barabás Mártonnak a kiállításért és Vörösváry Ákosnak, az Első Magyar Látványtár művészeti vezetőjének a szervezésért, a megrendezésében való részvételéért, valamint dr. Aknai Katalin művészttörténésznek, a Csigó Kult Fest 2022 képzőművészeti kurátorának a kiállítás május 28-i megnyitásáért és augusztus 19-i lezárásáért.


6 megtekintés
bottom of page