top of page

A Kawai zongora

Érdi Tamás zongoraművész koncertjével avatták fel a Leader-pályázati támogatással beszerzett, 12,7 millió forint értékű japán Kawai zongorát.

A Leader Vulkánok Völgye Egyesület beszámolója az eseményről (2019. október 8.)

Örömünnep, a közönség és a művészek közös ünnepe volt a napokban lezajlott zongoraavató program, amelyen átadták a Csigó Malom Kulturális és Művészeti Központ Alapítvány által Leader pályázatból beszerzett Kawai koncertzongorát. A Tapolcai Járdányi Pál Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékei-Király Emőke hegedű, Benczik Boglárka fuvola-és tanára, Király Jenő fuvolaművész, a Csigó Art Festhez évek óta kötődő Jávorkai Sándor hegedűművész, Jávorkai Ádám csellóművész, Érdi Tamás zongoraművész virtuóz produkciói felidézték a nyári fesztiválok hangulatát. Az Európa színpadait is meghódító művészek pedig továbbra is támogatásukról biztosították a Csigó Art Festet, a Csigó Malom Kulturális és Művészeti Központ Alapítványt. Mint ahogy a térség közéleti személyiségei is szót ejtettek a Csigó Alapítvány jelentőségéről és a jövőről. Horváth Ernő, a Veszprém Megyei Önkormányzat elnöki kabinetjének vezetője, Bedő Lajos, a Vulkánok Völgye Leader Egyesület elnöke, Csiza Elemér, a munkaszervezet vezetője hangsúlyozták a Csigó Art Fest jelentőségét, a kultúra közösségépítő, térségfejlesztő szerepét.

db11ffe90275407fbc3444bcef62dd4f.jpg

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Can Togay, a Veszprém 2023 Európa Kulturális Fővárosa művészeti főtanácsadója a Veszprém-Balaton együttműködést, egy egységes, erős kulturális tér megteremtését.vázolta fel, mint a térség fejlődésének alapját. Ennek a Balaton Régió -Veszprém kulturális térnek lehet egy meghatározó Balatonfelvidéki szereplője a Csigó Malom, amely az új hangszer beszerzésével egy kistelepülésen teremti meg a minőségi kultúra, az európai értékek bemutatásának feltételeit, a vidéki életminőség javításának esélyeit. Az ünnepi műsor után, ahogy az már a Csigó malomban megszokott, borkóstoló mellett, baráti beszélgetésekkel folytatódott a program. Sor került É.Szabó Márta „Akinek a madarak is Chopint énekelnek” című könyvének dedikálására is, amely a ma már Liszt Ferenc -és Prima Primissima díjas Érdi Tamás gyermekkorát, művészi pályájának fejlődését mutatja be. A rendezvényen-amely ingyenesen volt látogatható-részt vettek a Csigó Art Fest látogatói, a Vulkánok Völgye Leader Egyesület vezetői, munkatársai, a Csigó Malom Kulturális és Művészeti Központ Alapítvány kuratóriumi tagjai, a térség közéleti, művészeti életének szereplői, a környező települések koncertkedvelő lakosai

Forrás

bottom of page