top of page

VEOL / Vizes darabok a zongorán

Az Eger-víz Nap című rendezvénysorozat keretében a Virtuózok című televíziós tehetségkutató verseny győztese, Boros Misi zongoraművész adott koncertet a gyulakeszi Csigó Malomban, egyebek mellett a vízhez kapcsolódó művekből.


A Csigó Malomban az Eger-víz Nap keretében Boros Misi zongoraművész adott koncertet. Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A közönséget a háziasszony, Bartunek Katalin köszöntötte, majd Márta István projektvezető elmondta, hogy az eseményt a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet szervezte. Az „Eger-víz patakművészeti őrség 13 településen” című rendezvénysorozat keretében Nagyvázsonytól Szigligetig 26 helyszínen 30 kulturális programon vehetnek részt az érdeklődők a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt támogatásával.

A koncerten elhangzott Chopintől például a szerző első keringője, Haydn C-dúr fantáziája, Debussytől a Fények a vízen, a Boldog sziget és a Holdfény, Bachtól több darabot, például a Kromatikus fantázia és fúgát és a Sarabande-ot játszotta a művész. A szerző legnehezebb fúgáját Boros Misi itt adta elő első ízben.

A műsorvezető ezúttal Veisz Gábor, a Bartók rádió szerkesztő-műsorvezetője volt. Amint a művész és a műsorvezető beszélgetéséből kiderült, a most húszesztendős Misinek már tízéves korában sem okozott gondot az ismertség, a sok fellépés. Vallotta, hogy a zene feltölti, fantasztikus élményként éli meg, hogy azzal foglalkozhat, amit szeret, boldog, hogy kedvenc zeneszerzői, Chopin, Debussy, Schubert műveit adhatja elő. Hangsúlyozta a nagyon jó családi háttér fontosságát, amely szerencsére számára is megadatott és ma is segíti őt.

3 megtekintés
bottom of page