top of page

VEOL / Nyugat-európai hangulat a malomban

Rost Andrea születésnapja estéjén lépett fel a Csigó Malomban

A Csigó Art Pont 2023 összművészeti, Kölcsönhatások, művészetek találkozása keresztül Európán című rendezvénysorozata csütörtökön este Rost Andrea operaénekes koncertjével nyitotta meg kapuit.


Az eseményt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projekt, a VEB 2023 Kultháló Program keretében szervezte a Csigó Malom Kulturális és Művészeti Központ Alapítvány, amelynek vezetője, Bartunek Katalin köszöntötte a vendégeket. Hangsúlyozta, hogy a cél, hogy változatos programok várják a vendégeket a komolyzene és a képzőművészet terén egyaránt ebben a történelmi esztendőben.

- A képzőművészeti tematikát idén sikerült nemzetközivé fejlesztenünk, G. Heller Zsuzsa keramikus művész, Gábor Áron festőművész és T. Szabó László képzőművész mellett bemutatkozik alkotásaival az Olaszországban élő Török Judit festőművész és Carlo Maglitto szobrászművész. Rost Andrea Kossuth-, Prima Primissima és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes, érdemes művész pedig most ünnepli a születésnapját és egyben az egy éves jubileumi évének záró eseménye is a mai nap. Mivel a kultháló egyik missziója a fiatalok felkarolása, az oktatás, ismeretterjesztés, így a művésznő két növendékét hozta magával, valamint Harazdy Miklóst, aki zongorán kíséri a fellépőket – mondta Bartunek Katalin.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter leszögezte, hogy az ország legszebb választókerülete a tapolcai.

Navracsics Tibor leszögezte, hogy a rendezvény méltán felveszi a versenyt Nyugat-Európa számos felkapott térségében rendezett programokkal Fotó: Tóth B. Zsuzsa


A koncertet követően Bartunek Katalin egy Törley Mária által, kifejezetten a művésznő ezen születésnapjára készített Szent Cecília éremmel ajándékozta meg Rost Andreát. Az ünnepelt tiszteletére meglepetésvendégek is érkeztek, kedves barátai, a Jávorkai fivérek. Ádám, a csellóművész és Sándor, a hegedűművész a Handel-Halvorsen – Jávorkai Passacagliat adták elő szintén nagy sikert aratva.

Rost Andrea megköszönve az ajándékot úgy reagált, hogy a legnagyobb öröm, ha valaki megoszthatja az örömét másokkal. A Jávorkai fivérek pedig erre az estre helybe hozták a Carnegie Hallt.


9 megtekintés
bottom of page