top of page

„Varázslatos fuvola” - FUVOLAEST

2024. július 13., szombat, 19:00-21:00


Közreműködik Drahos Béla Liszt Ferenc-díjas fuvolaművész, karmester, habilitált egyetemi tanár és tanítványa, Háromszéki Ágota fuvolaművész.

Zongorán kísér Vasvári Tamás zongoraművész.

Zenei házigazda Mácsai János zenetörténész.


Műsor:

J.S. Bach: E-dúr szonáta BWV 1035

J.S. Bach: G-dúr triószonáta BWV 1038

W.A. Mozart: D-dúr duó Op. 75

F. Schubert: Bevezetés és variációk az Elszáradt virágok című dal témájára D.802

F. Doppler: Fantaisie Pastorale Hongroise Op.26

Fantaisie sur des motifs hongrois, Op.35


Szalonprogram: borkóstoló a Hóbor Pince kínálatából, kötetlen beszélgetés, dedikálás.

Belépőjegy: 4.500 forint.
Vasvári Tamás zongoraművész / Háromszéki Ágota fuvolaművész / Drahos Béla fuvolaművész


Drahos Béla fuvolaművész és karmester szakmai életútja,  kiemelkedő tehetsége révén,  átível mind a hazai, mind a nemzetközi komolyzene területén. 

Nyolcéves kora óta fuvolázik. Pályája során különböző zenekarokban és színházi előadásokban működött közre. Ifjú korától kezdődően meghatározó szerepet töltött be fuvolaművészként a hazai komolyzenei életben.  A Magyar Állami Operaház első fuvolásaként és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának szóló fuvolistájaként ismerte meg itthon a  komolyzene közönsége, de fellépett a világ legrangosabb koncerttermeiben Londontól New Yorkon át Tokióig. 

Karmesterként is széleskörű karriert tudhat maga mögött. Többek között 1993-ban a Magyar Állami Hangversenyzenekar szóló fuvolistája és Kobajashi Ken-Ichiro karmester asszisztense.

Zeneoktatói szerepe is kiemelkedően fontos helyet tölt be a következő generáció nevelésében, tehetségük kibontakoztatásában.

Ez évben második alkalommal találkozhat Drahos Bélával a Csigó Malom közönsége a "Mesterek és tanítványok" sorozat keretében, amikor egyik növendékével, Háromszéki Ágotával közös koncerten hallgathatjuk őt. Zongorán kísér Vasvári Tamás zongoraművész.

Az Est zenei házigazdája Mácsai János zenetörténész, aki korabeli neves mesterekről és ismert tanítványaikról is beszél a műsorvezetés keretében.

55 megtekintés

Bình luận


bottom of page