top of page

NYITÓ KONCERT

2023. június 15., csütörtök, 19:00-21:00


A megnyitót követően „Az élő hangszer az énekhang” címmel bel canto koncertet hallgathatunk Mozarttól Pucciniig, zongorakísérettel. Közreműködik Rost Andrea, Kossuth-, Prima Primissima és Liszt Ferenc-díjas, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja operaénekes és tanítványai. A koncert a Rost Andrea Művészeti Alapítvány „Pálya Start” mesterkurzusa kihelyezett előadása, amely egyben Rost Andrea születésnapi jubileumi évének záróeseménye. Zongorán kísér Harazdy Miklós zongoraművész.


„Gondolatok a bel canto-ról” címmel Mácsai János zenetörténész vezeti be az előadásával a közönséget az operaműfaj jellegzetes világába. A „Bel Canto” – a szép ének, a zene három évszázadát végigkísérő, korszakonként mindig kicsit mást jelentő fogalma, de végső soron mindig a hang, a dallam, a harmónia, a szépség szinte érzéki élményét adja a hallgatónak. Rost Andrea növendékeivel közös előadás keretében a Mozarttól Pucciniig terjedő másfél évszázad remekeiből mutatja be azt, hogy mire is volt képes ez a műfaj.


Kísérőprogram: zene és közösség, szalonbeszélgetések.

Ez a rendezvény teltházas, így további jegyfoglalást nem tudunk fogadni.

Megértésüket köszönjük!





2023. június 16., péntek,-2023. június 23., péntek


„Kalandozás az opera világában Mozarttól Pucciniig” címmel a nyitó koncertet követően egy audió-vizuális sorozat keretében egy héten át hallgassuk együtt Rost Andrea lemezfelvételeit és tekintsük meg videó felvételeit a Csigó Malomban.


A KULTHÁLÓ PROGRAM keretében 2023-ban a KOMOLYZENEI tematika fókuszában a zenei ismeretterjesztés és az oktatás áll. A rendezvénysorozat keretében workshopokra, kurzusokra, előadásokra, illusztrációs céllal beavató koncertekre, tematikus pódiumbeszélgetésekre kerül sor.

398 megtekintés
bottom of page