top of page

NYITOTT MŰTERMEK - Gábor Áron

2023. június 15. - október 31.

„NYITOTT MŰTERMEK NEMZETKÖZI KITEKINTÉSSEL” címmel 2023 szeptemberben és októberben műteremlátogatás sorozatot szervezünk öt Balaton-felvidéken alkotó művész – közöttük Gábor Áron festőművész műtermében.


A műteremlátogatás sorozattal lehetőséget teremtünk a kortárs művészet iránt érdeklődők számára az alkotói folyamatokba történő betekintésre, valamint a szakmai kapcsolatteremtésre és az észak-olaszországi Cipressa-n működő „Villa Biener Arte contemporanea” kortárs galéria és nemzetközi művésztelep életével való megismerkedésre.


Gábor Áron festőművész alkotásai




GÁBOR ÁRON
Budapesten és Badacsonytomajon él és dolgozik. Az avantgárd hagyományokhoz kötődő kutató és analizáló festészetet képviseli. A geometrikus, ember által épített tereket és ezzel szemben az organikus természeti elemeket ütközteti. Művészetére erőteljes grafikai elemekkel tarkított festőiség és a médiumok különböző használata jellemző. Dolgozik festészetben, grafikában, kísérleti filmmel, szoborral és installációval. Utolsó időszakában absztrakt fejeken és arcokon keresztül fogalmazza meg a karakterek különbözőségét és drámaiságát. Az elmúlt negyven évben a világ számos múzeumában és magángyűjteményében szerepelnek alkotásai. Részt vett európai-és tengerentúli ösztöndíjakon és tanulmányutakon.
39 megtekintés
bottom of page