top of page

NYITÓKONCERT - „Akinek a madarak is Chopint énekelnek”

2024. június 28., péntek, 19:00-21:00


Közreműködik Érdi Tamás Liszt Ferenc- és Prima Primissima-díjas zongoraművész.

Videó film és fotók vetítése.

Részletek Érdi Tamással és mestereivel - Kocsis Zoltánnal és Vásáry Tamással - készült közös, négykezes koncertek felvételeiből.

„Tamás” címmel válogatás Érdi-Harmos Réka fotóiból.

Pódiumbeszélgetés  Érdi Mártával, a Cimbora Alapítvány elnökével, Érdi Tamás édesanyjával, a koncert címadó könyvének szerzőjével.

Zenei házigazda és a pódiumbeszélgetés moderátora Mácsai János zenetörténész.


Szalonprogram: borkóstoló a Von Beőthy Pince kínálatából, kötetlen beszélgetés, dedikálás.

Belépőjegy: 4.500 Ft.




Érdi Tamás zongoraművész szakmai pályafutása a maga nemében egyedülálló mind a hazai, mind a nemzetközi komolyzenei életben.

1979 november 23-án koraszülöttként jött a világra Budapesten. Szülei Érdi Sándor és É. Szabó Márta televíziós szerkesztők. Látását egy hibás inkubátor kezelés miatt vesztette el. 

Tehetségére - a hangok világával való különös kapcsolatára - igen korán felfigyeltek szülei. Ötéves korában kezdett zongorázni és nyolcévesen lépett fel először a Pesti Vigadóban. 1994-től a Bécsi Zeneakadémián tanult, majd Kanadában folytatta tanulmányait. Művészdiplomáját 2002-ben kapta meg. Tanulmányai mellett a világ több mint 23 országában adott koncertet, vett részt nagy sikerrel nemzetközi szakmai versenyeken. Tehetségét számos díjjal ismerték el. 

2015-től kezdődően a "Klassz a pARTon" komolyzenei fesztivál művészeti vezetése kötődik nevéhez, amely a Cimbora Alapítvány keretében, édesanyja, É. Szabó Márta szervezésében valósult meg, akivel együtt küldetésként vállalták fel a komolyzene népszerűsítését, tehetségek megismertetését. Az elmúlt tíz évben többszáz koncertre került sor az általuk szervezett fesztivál keretében. 

A Csigó Malom közönsége ötödik alkalommal hallgathatja itt Érdi Tamás játékát. 

A koncert az idei CSIGÓ ART FEST nyitóeseménye, amelyet követően pódiumbeszélgetésre, videófelvételek és fotósorozat vetítésére, dedikálásra kerül sor.

Zenei házigazda Mácsai János zenetörténész.

70 megtekintés
bottom of page