top of page

KAMARAKONCERT - Egyedi hangzások Schlanger Tamással és a Sonus Cordis vonósokkal.

2024. július 26., péntek, 19:00-21:00


Közreműködik Schlanger Tamás ütőhangszeres művész marimbán és a Sonus Cordis Kvartett tagjai. Műsoron Bach és Debussy művek, Oliver Messiaen átíratok, valamint Andi Akiho, kortárs amerikai zeneszerző darabjai.


Szalonprogram: borkóstoló a Büttner Pince kínálatából, kötetlen beszélgetés, dedikálás.


Belépőjegy: 4.500 forint.Schlanger Tamás a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett ütőhangszer szakon, majd az Óbudai Danubia Zenekar és a Magyar Állami Operaház Zenekarának timpanistája lett. A zenekari játék mellett egyre inkább a kamarazene felé fordult és jelenleg is több nemzetközi kortárszenei formációval dolgozik. Rendszeres fellépője az Ostravska Banda és a Quasars Ensemble koncertjeinek, emellett közreműködik az Insomnio Ensemble és a MIKAMO Közép-Európai Kamarazenekar hangversenyein. Jelenleg az UMZE Kamaraegyüttes tagja, de rendszeresen csatlakozik az Amadinda Ütőegyütteshez is.


A Sonus Cordis (Szívhang) együttest Krulik Eszter Artisjus-díjas hegedűművész alapította 2019-ben. Az együttes tagjai szívükön viselik a kortárs zene sorsát, rendszeresen mutatnak be új műveket, de nyitottak a különböző korok és stílusok közötti átmenetre is. Rendszeresen játszanak Budapest fontos helyszínein, 2022-ben pedig elnyerték a Filharmónia Végh Sándor ösztöndíját. Programjaikon változatos összeállításokban játszanak: duó formációtól egészen a kamarazenei létszámig ki tudnak bővülni. 

A bemutatásra kerülő változatos műsor, a különleges hangszerelés és az érintés tematika mind elősegíti a régi zene és a kortárs zene közötti határok elmosódását, a tematika pedig olyan keretbe foglalja a koncerten elhangzó műveket, amely által máshogy gondolkodhatunk mind a kortárs, mind a XX. századi zenéről.


Forrás: Papageno

Szerző: Pál-Ádány Rebeka -2024 május 6.53 megtekintés

Comments


bottom of page