top of page

KAMARA EST „A romantika jegyében Schuberttől Anton Stepanovich Arenskyig”

2024. augusztus 10., szombat, 19:00-21:00


KAMARA EST „A romantika jegyében Schuberttől Anton Stepanovich Arenskyig”címmel.


Közreműködik Csermák Éva hegedűművész, Rohmann Ditta gordonkaművész, Németh András zongoraművész.

A trió ebben a formációban, Csermák Éva szervezésében 2023-ban a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa  Kultháló Program keretében mutatkozott be a Csigó Malomban. Ebben az évadban közös fellépésük folytatásként kerül sor kamarakoncertjükre  ugyanitt.


Szalonprogram:  borkóstoló a Gilvessy Pince kínálatából, kötetlen beszélgetés.


Belépőjegy. 4.500 forint.

Csermák Éva Berlinben és Hegymagason élő hegedűművész, a Balaton-felvidék komolyzenei életének egyik meghatározó szervezője és egyénisége. Egyéni és izgalmas előadói stílusú játékát sokszor méltatták a hazai és nemzetközi színpadokon.

1973-ban született Dunaújvárosban. Zenei tanulmányait a kecskeméti Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában végezte, majd a salzburgi Mozarteumban szerzett hegedűművészi diplomát. Mesterkurzusokon neves mestereknél tökéletesítette tudását. Számos zenekarban játszott, mint a Mozarteum Orchester Salzburg, Camerata Salzburg, Budapesti Fesztiválzenekar. 2002-2007 között a Deutsche Kammerakademie szólamvezetője, 2010 óta a berlini nagyzenekarok, mint a Staatsoper, Konzerthausorchester rendszeres résztvevője.

2001-ben Csalog Gáborral megalapította a Hegymagasi Zenei Napok kamarazenei fesztivált, mely éveken keresztül a régió kiemelkedő komolyzenei eseménye volt.

2017 óta a Csigó Art Fest állandó vendégművésze.

Tagja volt a Berlin-Budapest vonósnégyesnek, de az alternatív jazz műfajában is egyre többször fellép.

Jelenleg a berlini Leo Kestenberg Zeneiskola docense.

Rohmann Ditta Junior Prima-díjas magyar gordonkaművész 1983-ban született Budapesten. Zenei tanulmányait 1993-1994 között az Egyesült Királyságban, a Boston New England Conservatoryban, 1995-2005 között Budapesten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte. Kitüntetéses diplomát szerzett 2005-ben a budapesti, majd 2007-ben és 2008-ban a baseli Zeneakadémián. Számos Tv. és rádiófelvétel készült vele. Koncertezett már Európa több országában, az Amerikai Egyesült Államokban és Japánban is. 

Repertoárja a barokktól napjaink zenéjéig ível.

A Csigó Malomban már több alkalommal hallgathattuk a játékát. 

45 megtekintés

댓글


bottom of page