top of page

"Játék és muzsika" címmel interaktív zenei kvíz játék és Szonáta Est

2022. augusztus 12., péntek, 20:00-22:00


„Játék és muzsika” címmel interaktív zenei kvíz játék

Veisz Gábor, a Bartók Rádió szerkesztő-műsorvezetője vezetésével.

Hangszerbemutató és koncert Drahos Béla Liszt Ferenc-díjas fuvolaművész, karmester és habilitált egyetemi tanár közreműködésével.

Zongorakíséret: Bajičs Ágnes


MŰSOR:


· G. F. Händel: F-dúr szonáta

· J. S. Bach: H-moll szonáta

· Mozart: C-dúr Andante

· F. Schubert: Arpeggione szonáta

· Franz Doppler: Magyar fantázia


Kísérőprogram szalonunkban borkóstolóval a Büttner Borászat kínálatából.

A fesztivál eseményein fotó-és videófelvételek készülnek, amelyeket az Alapítvány promóciós célra használ fel.


A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.A koncertre a 30 éves Törley Szalon komolyzenei eseményei keretében kerül sor.

Fotó: Élő József


Drahos Béla Liszt Ferenc-díjasmagyarkarmester, fuvolaművész, habilitált egyetemi tanár, Székesfehérvár díszpolgára. Jelenleg a székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője, de a Vörösmarty Színházban is rendszeresen dolgozik.

Drahos első fuvolaleckéit nyolcévesen vette. Fiatalon már számos elismerést és díjat kapott, többek között a Concertino Prague első díját. 1992-ben debütált mint karmester. Drahos dolgozott Gulya Róbert-tel (zeneszerző), Johanna Beisteiner-vel (gitárművész) és a Budapesti Szimfonikus Zenekar-ral. Felvételeket készített a Naxos-szal és Gramy Records-szal.

2017-ben Székesfehérvár közgyűlése a város díszpolgárává avatta a város kulturális életében betöltött kiemelkedő szerepéért és a hosszú éveken át végzett zeneművészeti és zeneoktatási munkájáért.160 megtekintés

Comments


bottom of page