top of page

„A zene szabadsága”

2022. július 26., kedd, 20:00-22:00

Fesztiválunk vendége Balázs János, Kossuth-díjas, nemzetközi hírű zongoraművész
Fesztiválunk vendége Balázs János, Kossuth-díjas, nemzetközi hírű zongoraművész, aki missziójának tekinti a komolyzene értékeinek a lehető legszélesebb körben történő megismertetését. Zongorajátéka kíséretében ez alkalommal is beavatja a résztvevőket a bemutatott művek születésének történetébe, a zeneszerző életútjába, zenei és háttér ismeretekkel gazdagítva a Csigó Malomban szervezett koncertek közönségét. A koncerten Liszt Ferenc és Frédéric Chopin művek, valamint Cziffra György átíratok hangzanak el.


A rendezvény a Cziffra György-Emlékév programsorozatának része- a további eseményeket keresse a www.cziffra100.com oldalon.


Magyarország Kormánya a 20. század egyik legkiemelkedőbb zongoraművészének centenáriumát hivatalos emlékév keretében ünnepli, az UNESCO pedig felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába. A Cziffra György-Emlékév a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg. #azeneszabadsága


Kísérőprogram a szalonunkban borkóstolóval a Káli Kövek Pincészet kínálatából.

A fesztivál eseményein fotó-és videófelvételek készülnek, amelyeket az Alapítvány promóciós célra használ fel.


Ez a programunk teltházas, így további jegyfoglalást nem tudunk fogadni.

Megértésüket köszönjük.


Fotó: Emmer László


Cziffra György világhírű magyar zongoraművész születésének 100. évfordulóját Magyarország hivatalos Emlékév keretei között ünnepeli, valamint az UNESCO nemzetközi szervezete is felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába. Az Emlékév keretében hazánk és a nemzetközi zenei élet jelentős városaiban, koncerttermeiben kerülnek megrendezésre hangversenyek, előadások, mesterkurzusok, gyerekeknek szóló foglalkozások, tehetséggondozó kezdeményezések. Mindez a hazai és nemzetközi szakmai szervezetekkel, zenekarokkal és a világ legismertebb művészeivel együttműködésben valósul meg. A főnixmadár élete végén fészket épít, meggyújtja, és vele együtt porrá ég. A hamvakból ezután egy új, fiatal főnix születik. Cziffra György életútja hűen tükrözi a főnixmadár küldetését, s reményeink szerint a jövőben megannyi fiatal főnix születik majd e nyomdokon haladva. (Balázs János, művészeti vezető)

Az Emlékév a Miniszterelnökség, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával valósul meg.265 megtekintés

Commenti


bottom of page