top of page

„A pánsíptól a szaxofonig” címmel hangszerbemutató és koncert St. Martin közreműködésével.

2022 július 08., péntek, 19:00-21:00

„A pánsíptól a szaxofonig” címmel hangszerbemutató és koncert a számos hangszeren játszó, Ausztráliától Los Angelesig gyakran fellépő, virtuóz előadóművész, St. Martin közreműködésével.


Kísérőprogram a szalonunkban borkóstolóval a Szeremley Borház kínálatából.

A fesztivál eseményein fotó-és videófelvételek készülnek, amelyeket az Alapítvány promóciós célra használ fel.

Belépőjegy: 3.500 FtSt.Martin, azaz Szentmártoni Imre zeneszerző, zenész, előadóművész, szaxofon- és pánsípművész Hódmezővásárhelyen született 1965. január 9-én.


Huszonhat megjelent önálló nagylemeze alapján a magyar instrumentális zene első számú előadója.A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést, EMeRTon, Regionális Prima Primissima és Aphelandra díjat kapott. Szaxofonjával olyan közvetlen hangot ér el lemezien, amely egyedivé és összetéveszthetetlenné teszi a magyar zenekedvelők körébenFiatalkorában tíz évig trombitált, basszusgitározott és dobolt, majd 18 éves korában a szaxofont választotta, amivel aztán meghódította a világot. Játszott az Első Emelet és Prognózis zenekarokban is. Pályája kezdetén egy nemzetközi elismerés tette nevét ismerté.


Zenéjére filmesek, színházi rendezők és televíziós szerkesztők is felfigyeltek, hiszen hét zenés színdarab zeneszerzője és zenei rendezője (Budapesti Madách Színház, Egri Gárdonyi Géza Színház, Békéscsabai Jókai Színház). Több reklámfilm szignáljának szerzője volt, a „Hiányzol” című balladája, pedig mind a mai napig kísérőzenéje a Magyar Televízió Csellengők című műsorának.


Koncertjeinek különleges helyszíneket választ – például az Aggteleki Cseppkőbarlang vagy az Esztergomi vár. Lemezeire mindig a megfelelő arányérzékkel választ a világ különböző tájainak, már-már klasszikussá vált dalaiból, amelyek magas fokú játékstílusának köszönhetően, rá jellemző egyéni stílusban szólalnak meg.69 megtekintés

Comments


bottom of page